بروز رسانی 1399/04/16-09:32صبح
اکسسپوینت نوعی دستگاه است که در شبکههای وایرلس استفاده میشود و از طریق آن میتوان چند سیستم کامپیوتری را به صورت بیسیم به یکدیگر متصل نمود. این دستگاه که معمولاً از اصطلاح AP برای آن استفاده میشود، تمام سیگنالهای رادیویی (که شامل سیگنالهای Wi-Fi نیز هست) را دریافت و به سیستمهای کامپیوتری ارسال مینماید. کاربرد معمولا اکسس پوینت یا AP در شبکههای کوچک و عمومی اینترنت برای ایجاد Hot Spot است.
اکسسپوینتها با توجه به کارکرد آنها به شرح زیر دستهبندی شدهاند:
اکسسپوینت نوع Fat یک AP استاندارد است که به آن AP مستقل هم گفته میشود. این دستگاه از دیگر دیوایسهای داخل شبکه و AP های دیگر مستقل است و به صورت خودکار فعالیت میکند و عملیاتهایی مانند رمزگذاری و احراز هویت را مدیریت میکند. عمده کاربرد این نوع AP در منازل و دفاتر کوچک است.
این نوع AP که به آن Lightwave هم گفته میشود، در مکانهای وسیع مانند دانشگاهها و شرکتهای بزرگ استفاده میشود و وظیفهی آن کنترل شبکه LAN بیسیم و یا سوئیچ از دستگاه مرکزی است.
سومین مدل از انواع AP است که ترکیبی است از مدل Fit و Thin. این دستگاه نیز دارای قابلیت رمزنگاری بیسیم و کنترل از راه دور است.
یکی از مواردی که اکسسپوینت بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، محل نصب دوربینهای مداربسته است.
دوربینهای مداربستهی تحت شبکه را میتوان از طریق یک کابل شبکه به صورت مستقیم به دستگاه اکسسپوینت متصل کرد و با استفاده از اکسسپوینت یک شبکهی بیسیم به ایجاد کرد. وظیفهی اکسسپوینت، انتقال آدرس IP به صورت Wireless است.
برای ارتباط بیسیم بین دوربین مداربسته و دستگاه ضبط تصاویر NVR، دو اکسسپوینت مورد نیاز است. از یکی به عنوان فرستنده و از دیگری به عنوان گیرنده استفاده میشود. AP فرستنده به دوربین متصل میشود و AP گیرنده اطلاعات دوربین را دریافت و به NVR انتقال میدهد.
مراحل کلی اتصال اکسسپوینت به دستگاه ضبط تصاویر
اکسسپوینت اول را بر روی حالت فرستند قرار میدهیم و دوربین مداربسته را به آن وصل میکنیم. اکسسپوینت دوم را بر روی حالت گیرنده میگذاریم و آن را به اکسسپوینت اول Link میکنیم. سپس دستگاه دوم را به دستگاه ضبط تصویر متصل میکنیم.
اکسسپوینتها در دو حالت کار میکنند:
1. IPهایی را که توسط کابل شبکه به آن متصل است را به صورت بیسیم منتشر میکند.
2. به سیگنال WiFi متصل شده و از طریق پورت LAN میتواند IPهای منتشر شده در سیگنال WiFi را به صورت کابلی منتشر میکند.
اکسسپوینتها مانند یک رابط بین شبکهی سیمی و بیسیم عمل مینمایند.
با توجه به اینکه اکسسپوینتها، IPهای متنوعی دارند، IP هرکدام از آنها در قسمت زیر دستگاه نوشته شده است.
برای دسترسی به منوی کانفیگ باید IP کامپیوتر خود را در قسمت IP اکسسپوینت وارد کنیم تا از این طریق عمل اتصال به AP صورت گیرد.
1. در قسمت wireless basic setting برای هر Access Point حالت Ap+ WDS را انتخاب میکنیم و باید توجه داشت که دستگاه AP ما از WDS پشتیبانی کند.
2. بر روی هردو اکسسپوینت، گزینه operation mode را در حالت Gateway قرار میدهیم.
3. در قسمت wireless و security settings برای هرکدام از اکسسپوینتها یک SSID و یک Password جداگانه تعریف میکنیم. در مرحلهی بعد باید اطلاعات مربوط به شماره channel و encryption را تعریف کنیم که در هر دو دستگاه باید یکسان تعریف شوند.
4. گزینهی Enable WDS را در قسمت Wireless WDS Setting هردو اکسسپوینت فعال میکنیم.
5. در این مرحله مک آدرس مربوط به هر اکسسپوینت را وارد میکنیم. به این صورت که در قسمت Mac Address هر دستگاه، مک آدرس دستگاه دیگر را وارد میکنیم تا این دو بتوانند به هم لینک شوند.
6. گزینه DHCP را در اکسسپوینت دوم غیرفعال میکنیم و بدین ترتیب عملیات اتصال دو دستگاه اکسسپوینت به یکدیگر با موفقیت به پایان میرسد.
استفاده wireless از دوربین مداربسته
امکان حذف کابلکشی
سرعت اجرای راهاندازی و نصب دوربین
با توجه به اینکه از طریق سیگنالهای WiFi تصاویر ارسال میشوند، ممکن است تصاویر دوربین هک شوند.
استفاده از اکسسپوینت هزینهی بالاتری نسبت به کابلکشی دارد.
در صورت خرابی یکی از اکسسپوینتها، کل سیستم انتقال تصویر از کار میافتد.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *