بروز رسانی 1399/04/16-09:32صبح
با نصب سیستمهای امنیتی مانند دوربین مداربسته میتوانیم سطح ایمنی محل کار و زندگی خود را بالا ببریم و در هنگام مسافرت و ترک آن مکان، به کمک تکنولوژی میتوانیم تصاویر را از راه دور و بر روی موبایل یا کامپیوتر مشاهده کرده و از ایمن بودن مکان خود مطمئن شویم.
ندای سبز با تیم فنی کارشناسی خود میتواند این پروسه را برای شما آسان سازد و بهترین پیشنهادها را از لحاظ قیمت و کاربرد، به شما ارائه نماید.
سؤالی که این روزها همه از خودشون میپرسند اینه که سیستم امنیتمون رو خودمون نصب کنیم یا به نصاب بسپاریم؟
و اما نظر ما:
نصب دوربین مداربسته شاید در ظاهر کار آسانی باشد، ولی اگر خریداری و نصب تجهیزات دوربین مداربسته و سیستمهای امنیتی به صورت اصولی و تکنیکال انجام نشود، به جای کمک به ما، میتواند یک شکاف امنیتی باشد و ما را بیشتر در معرض خطر قرار دهد. شاید برای شما این سؤال پیش آید که در حالی که من هزینه کرده و سیستم امنیتی نصیب کردهام، این چگونه میتواند مرا در خطر بیندازد؟
پاسخ: افرادی که به سلامتی خود اعتماد بیشتری دارند، بیشتر دچار بیماری میشوند، چرا که کمتر رعایت میکنند و از چک کردن دورهای فاصله میگیرند. این امر باعث به وجود آمدن فجایع زیادی در سیستمهای امنیتی میشود؛ اشخاصی که با هزینه کردن و نصب سیستمهای امنیتی برای خود، دیگر از شرایط امنیتی خود اطمینان کامل پیدا میکنند و سرویسهای دورهای و تکنیکال را انجام نمیدهند و باعث بروز فاجعه میشوند.
بسته پیشنهادی
اگر در انتخاب نوع دوربین مداربسته، دستگاه ضبط دوربین، جانمایی دوربین و طریق نصب و راهاندازی سیستم امنیتی خود اطلاعات کافی ندارید، میتوانید در زیر همین صفحه سؤالات خود را بپرسید و یا با ما تماس بگیرید و از نظرات تخصصی کارشناسان ما و مشاوره رایگان بهرهمند گردید. کافیست در هر لحظه از شبانهروز با ارسال چند عکس ساده از پروژهی خود و به کمک قابلیت منحصر به فرد صدور پیشفاکتور آنلاین در همین سایت، سریعاً به برآورد هزینهی اجرایی پروژهی خود برسید.
برای بهرهمندی از این مزیت، همین الان تماس بگیرید.
در ادامه به شما آموزش میدهیم که چگونه یک سیستم نظارت تصویری (دوربین مداربسته) نصب و اجرا میگردد.
پیشنیاز
جهت اجرای یک پروژه دوربین مداربسته ابتدا نیاز به یک نقشهی ساده ولی تخصصی میباشد. منظور از این چیست؟
جانمایی دوربین به موقعیتی که دوربین در آن نصب میشود تا بهترین زاویهی دید و بیشترین پوشش را برای ما به همراه داشته باشد)
نکتهی 1: ابتدا قبل از جانمایی، مسیرهای پرتردد و نقاط حساس را بررسی کنید.
نکتهی 2: همپوشانی دوربینها: منظور از همپوشانی چیست؟
در همپوشانی دوربینها منظور ما دید مستقیم دوربینها با یکدیگر است که در صورت که شخص متخلف قصد از کار انداختن یک دوربین را داشته باشد، دوربین دیگر بتواند تصاویر را ضبط کند.
نکتهی 3: بررسی موقعیتهای حساس و پنجرهها: قبل از نصب هر دوربین میبایست به نقطهای که از لحاظ جهت دید برای مشتری بسیار حائز اهمیت میباشد، اهمیت ویژهای دهیم (به عنوان مثال اگر در یک فروشگاه صندوق و کانتر داریم، تعداد دوربینها باید براساس همپوشانی کل مجموعه باشد و یک دوربین به صورت جداگانه برای صندوق و دست صندوقدار و صفحه نمایش وی تنظیم گردد که در صورت بروز مشکل به راحتی و دقت بالا بتوان مشکل را برطرف کرد.
نکتهی 4: پنجرهها: اهمیت پنجرهها در عرصهی امنیت بسیار بیشتر از دربها میباشند. پس زاویهی دوربین را باید طوری درنظر بگیریم که پنجرهها را تحت پوشش قرار دهند.
بهتر است بگوییم برای جانمایی دوربین، کمترین تخریب و کمترین مصرف سیم و کابل اولویت ماست. بیایید این مسأله را باز کنیم؛ برای جانمایی باید مسیرهایی انتخاب شود که نیاز به کمترین مقدار کابلکشی و داکتکشی رویکار باشد و هیچگاه نباید اتاق مرکزی یا اتاق کنترل خود را در وسط پروژه قرار بدهیم.
بهترین راهکار: مسیری را انتخاب کنید که در یک مسیر و با کشیدن یک کابل برق بتوانیم سیستم برقکشی تمام دوربینها را انجام دهیم.
حال این انتخاب درست باعث میشود که مسیرهای کابلکشی دوربین هم به دو طرف تقسیم شود و از کمترین میزان کابل استفاده گردد.
نکته: در دوربینهای تحت شبکه و IP وقتی مسیرها طولانی میشود (بالای 50 متر) حتماً از سوئیچ در وسط کابلکشی استفاده نمایید.
پس از تعیین جانماییها میتوانید پروژهی خود را با بهترین کیفیت فنّی اجرا نمایید.
پس از جانمایی درست میبایست تکنولوژی درست و برند و مدل محصولات خود را براساس نیاز و بودجهی مشتری به بهترین شکل انتخاب کرد.
برای این قسمت ابتدا باید با مشخصات فنی و اصطلاحات هر برند آشنایی کافی داشته باشیم.
با علم به مشخصات بالا، میتوانید دوربین خود را به خوبی و با توجه به حساسیت و مقدار نور و رنگ انتخاب کنید.
نکته: در بحث برقکشی برای پروژه دوربین، اگر از برق POE استفاده شده است که هیچ، در غیر این صورت به هیچعنوان از کابلکشیهای بسیار طولانی و کابلهای نازک استفاده نشود و میبایست کل مسیر برق را از یک کابل واحد و انشعابات مختلف استفاده نمایید.
علت: شما در این پروژه به راحتی میتوانید از منبع برق یکسان و سیستم UPS پشتیبانی برق اضطراری استفاده نمایید.
بهترین نقطه برای نصب دوربینها، زاویهها و گوشهها میباشند. بهترین انتخاب برای داخل ساختمانها و محیطهای سربسته، دوربینهایDome هستند. برای اینکه دوربین عمر طولانیتری داشته باشد میتوانید از سیستم برق یکنواخت یا استاپلایزر برای برقدهی به دستگاه استفاده نمایید.
یک سؤال: آیا برای هر دوربین باید از آداپتور جداگانه استفاده شود؟
میتوان گفت این موضوع بسیار سلیقهای است و اگر بخواهیم از لحاظ علمی با آن برخورد کنیم، در فواصل طولانی میبایست آداپتور جداگانه برای دوربین استفاده شود. ولی در صورتی که مکان دوربین در ارتفاعات بالا باشد و دسترسی به آنها دشوار و هزینهبر باشد، منطق حکم میکند که از منبع برق مرکزی با آمپر بالا و کابل باکیفیت استفاده کنیم که در صورت بروز مشکل برای هر دوربین، نیاز به تعویض دائمی آداپتور انفرادی نباشد.
دوربینهای مداربسته از سه طریق به دستگاه ضبط تصاویر متصل میگردند:
1. کابل شبکه
2. کابل کواکسیال
3. بیسیم
که برای هرکدام از این روشها میتوان مقالههای بسیاری نوشت.
برای نصب دوربین مداربسته کالاهای زیر موردنیاز است:
مرحل اول:
ـ قبل از اجرا نقشهی کابلکشی خود را تهیه نمایید.
ـ ابتدا نقشهای از محیط یا به صورت اتوکد و یا به صورت ساده دستی تهیه نمایید. مانند نقشهی زیر :
سپس کوتاهترین مسیرها را انتخاب نمایید. حال پس از مشخص نمودن مسیرهای کابلکشی میتوانید با درنظر گرفتن خطای 30 درصدی مقدار کابل برق، کابل دوربین و کابل داکت خود را مشخص نمایید. در سیستمهای صنعتی و اجرای درست از مواردی همچون لولهی فلکسی، گلند و باکس استفاده میشود. ولی در پروژههای کوچک فروشگاهی نیاز چندانی به این موارد نیست و به تشخیص کارفرما انتخاب میگردد. (صرفهجویی در هزینه)
حال از نقشه استفاده نموده و زاویهی دوربینها و مدلدوربینها را انتخاب نمایید که در قسمت قبل توضیحات کامل داده شد.
سپس به قسمت اجرا میرویم.
بهترین حالت نصب داکت یا ترانک برای هر شاخهی 2 متری، سه عدد پیچ و رول پلاک و برای هر شاخهی 2 متری ترانک، 5 عدد پیچ و رول پلاک نیاز است.
هشدار: لطفاً به هیچعنوان در دیوارههای کنافی و گچی در زمانی که تعداد کابلها بیش از 2 عدد میباشد، یا از کانال بزرگتر از 2 سانتیمتر استفاده کردهاید، از پیچ خالی استفاده ننمایید و از پیچهای مخصوص کناف و دیوارها پیشساخته استفاده کنید.
پس از نصب داکت، حال به سراغ کابلکشی میرویم. در مرحلهی کابلکشی از هر طرف نیاز است که کابلها را بین 50 سانت تا یک متر به صورت آزاد رها نمایید. حتیالامکان اگر از برق 220 ولت استفاده مینمایید، داکت برق و کابل دوربین را (کواکسیال یا شبکه) در داکتهای جداگانه استفاده نمایید.
نکته: در ولتاژ 12، این موضوع اهمیت زیادی ندارد.
پس از اتمام کابلکشی به نصب دوربینها میرسیم. راحتترین و به صرفهترین حالت نصب دوربینها و انجام تنظیمات آن این است که ابتدا پایهی دوربین را نصب نموده، سپس پیچهای دوربین را آزاد نموده (شل نموده) و اتصالات خود اعم از BNC و فیش آداپتور را انجام دهید.
پس از نصب دوربینها و شل نمودن آنها ، حال به سراغ نصب دستگاه ضبط تصاویر (DVR یا NVR) میرویم.
ابتدا میبایست جای DVR را مشخص نمایید. میتوانیم برای تمیزی کار از باکس یا رَک دیواری یا ایستاده استفاده نمایید. پس از نصب رک دیواری میتوانیم کابلهای خود را از بازشوی بالا یا پایین به داخل آن انتقال داده و اتصالات مربوط به سر کابلها (BNC) وصل میکنیم. سپس مانتیور و ماوس را به دستگاه اتصال داده و آن را روشن میکنیم.
اگر تکنسین فنی هستید و در پروژههای زیادی میخواهید کار تنظیمات دوربین را انجام دهید، بهتر است یک عدد اکسس پوینت (یا روتر) جیبی به همراه داشته باشید.
در صورت به همراه داشتن یک اکسس پوینت جیبی میتوانیم آن را با یک عدد کابل شبکه کوچک (Patch Cord) به دستگاه متصل نموده و به راحتی نرمافزار تحت موبایل دستگاه ضبط تصاویر (DVR / NVR) را بر روی موبایل خود نصب نموده و با گوشی در زیر دوربین هنگام نزدیکی به دوربین، آن را به راحتی و بدون نیاز به کمک شخص دیگری و با دقت عمل بسیار بالا تنظیم نمایید.
نحوه انجام این کار بسیار ساده است: کافی است مقاله اتصال اکسس به پوینت به دستگاه ضبط تصاویر را مطالعه نمایید.
پس از تنظیم دوربینها و اطلاع از صحت و سلامت کیفیت دوربینها و جانمایی درست دوربینها سپس به مرحلهی بعدی یعنی نصب هارد (حافظه ذخیرهسازی) و تنظیمات دستگاه میرویم. اتصالات دستگاه را از آن جدا میکنیم
سپس پیچهای دستگاه را که به طور معمول 6 عدد میباشد را باز میکنیم.
کابل برق و کابل اتصال دیتا (SATA) که داخل کیس دستگاه میباشد را به هارد متصل مینمایید.
نکته: حتماً دقت کنید در زمان نصب هارد و اتصالات آن، کابل برق از دستگاه جدا باشد.
پس از نصب هارد، حال میتوانید به سراغ تنظیمات دستگاه بروید.
به طور خلاصه 4 مورد در تنظیمات اولیه دستگاه به صورت متمرکز و برای همهی دستگاهها از سمت نصاب باید تنظیم گردد.
جانمایی این چهار مورد در نرمافزار هر دستگاه متفاوت است.
1. تاریخ وساعت؛
2. تنظیمات شبکه (جهت انتقال تصویر)؛
3. حالت ضبط تصاویر؛
4. پاکسازی و پارتیشنبندی حافظه و حالت ضبط؛
این موارد براساس هر دستگاه متفاوت میباشد، ولی تنظیمات آنها الزامی است.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *