بروز رسانی 1399/04/16-09:32صبح
تکنولوژی VDSL مخفف عبارت Very-high-bitrate Digital Subscriber Line به معنی DSL با نرخ بیت بسیار بالا است. VDSL نسل جدیدی از فناوری های DSL است که بر روی بستر کابلهای مسی ارائه می شود و به عبارتی نسل بعدی فناوری ADSL محسوب می شود. مودم های VDSL می توانند پهنای باند 52 مگابیت بر ثانیه و آپلود 16 مگابیت بر ثانیه را ارئه دهند که بیش از 6 برابر مودم های ADSL است. البته این پهنای باند استاندارد مودم های DSL است و در حالت تئوری می توانند تا 300 مگابیت بر ثانیه را نیز ارائه دهند.
خطوط تلفن تنها مقدار کمی از ظرفیت خود را برای انتقال صدا استفاده می کنند، فناوری های DSL از ظرفیت های باقیمانده در این خطوط برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند. به طور دقیق تر، صدای ما در فرکانس های 400 تا 3400 هرتز منتقل می شوند، در حالی که خطوط تلفن می توانند داده ها را در فرکانس های چندین میلیون هرتزی (مگاهرتزی) نیز انتقال دهند و داده های دیجیتال را منتقل کنند. بنابراین با استفاده از این خطوط و با کمک فناوری DSL می توان اینترنت را بر بستر این خطوط ارائه داد. فناوری VDSL با استفاده بهینه از ظرفیت خطوط تلفن می تواند حداکثر پهنای باند ممکن را تحویل دهد، که بسیار بیش از سایر فناوری های DSL مانند ADSL است.
نسل جدیدی تری از مودم VDSL با نام های VDSL2 و +VDSL2 هم معرفی شده اند که می توانند به ترتیب سرعت های دانلود 200 و 300 مگابیت بر ثانیه (معادل 25 تا 37.5 مگابایت بر ثانیه) را ارائه دهند که البته هنوز در کشور ما حتی زمزمه های ارائه آن نیز توسط شرکت های ارائه دهنده اینترنت به گوش نمی رسد.
یک نکته بسیار مهم در مورد فناوری VDSL این است که پهنای باند اینترنت دریافتی بستگی زیادی به فاصله تا سوییچ های VDSL شرکت ارائه دهنده اینترنت دارد. به این معنی که با افزایش فاصله از شرکت ارائه دهنده اینترنت سرعت به شدت کاهش پیدا می کند. به گونه ای که در فواصل زیاد، سرعت اینترنت در حد فناوری ADSL خواهد شد. بنابراین ISP ها باید زیرساخت های VDSL خود را در سطح وسیعی توسعه دهند تا امکان استفاده همه شهروندان از آن فراهم شود. به همین دلیل است که VDSL تنها در مناطق محدودی از کشور (به ویژه تهران) قابل دسترسی است
کنسرسيوم دوم ،VDSL Coalition نام دارد . در استاندارد ارائه شده توسط کنسرسيوم فوق از دو سيستم Carrier استفاده می گردد. Quadrature Amplitude Modulation)QAM) و Carrierless Amplitude Phase)CAP) دو نمونه سيستم Carrier ، می باشند. استاندارد CAP ، سيگنال ها را به سه باند مجزا تقسيم می نمايد : مکالمات تلفن دارای باند صفر تا 4 کيلو هرتز ،. کانال دريافت اطلاعات از کاربر برای سرويس دهنده دارای باندی بين 25 تا 160 کيلو هرتز (Upstream) و کانال ارسال اطلاعات از سرويس دهنده برای کاربر ، دارای محدوده ای بوده که از 240 کيلو هرتز شروع می گردد. حداکثر باند فوق به عوامل تفاوتی نظير : طول خط ، تعداد کاربران موجود در يک شرکت تلفنی خاص و ...بستگی دارد، بهرحال حداکثر محدوده باند فوق ، از 1.5 مگاهرتز تجاوز نخواهد کرد. سيستم فوق (CAP) با استفاده از سه کانال فوق قادر به ارسال سيگنال های مربوطه خواهد بود.
خلاصه توضیحات
در زمان نصب یک تلفن (استاندارد) در اغلب کشورها از یک زوج کابل مسی استفاده میشود. کابل مسی دارای پهنای بهمراتب بیشتری نسبت به آن چیزی است که در مکالمات تلفنی استفاده میگردد (بخش عمدهای از ظرفیت پهنای باند استفاده نمیگردد). DSL از پهنای باند بلااستفاده بدون تأثیرگذاری منفی بر کیفیت مکالمات صوتی، استفاده مینماید. صدای انسان (در یک مکالمه صوتی معمولی) توسط سیگنال هائی با فرکانس بین صفر تا ۳۴۰۰ هرتز قابل انتقال است. محدوده فوق بسیار ناچیز است.
کابل استفاده شده در سیستم تلفن قادر به انتقال سیگنال هائی با ظرفیت چندین میلیون هرتز میباشد. بدین ترتیب در مکالمات صوتی صرفاً از بخش بسیار محدودی از پهنای باند موجود، استفاده میگردد. با استفاده از پهنای باند استفاده نشده میتوان علاوه بر بهرهبرداری از پتانسیلهای موجود، بهگونهای عمل نمود که کیفیت مکالمات صوتی نیز دچار افت نگردند. تجهیزات پیشرفتهای که اطلاعات را بهصورت دیجیتال ارسال مینمایند، قادر به استفاده از ظرفیت خطوط تلفن بهصورت کامل میباشند. DSL چنین هدفی را دنبال مینماید.
عملکرد VDSL (ITU G.993.1)، در اغلب موارد مشابه ADSL است. علیرغم شباهتهای موجود در این زمینه اختلافات متعددی نیز وجود دارد. VDSL با استفاده از بازه فرکانسی ۲۵ KHz تا ۱۲ MHz، قادر به ارائه سرعت ۵۲ مگابیت در ثانیه برای ارسال اطلاعات از اینترنت به کاربر (Downstream) و ۱۶ مگابیت در ثانیه برای ارسال اطلاعات کاربر بر روی اینترنت (Upstream) است. سرعتهای فوق بهمراتب بیشتر از ADSL است.
با توجه به سرعتهای ذکرشده برای VDSL، میتواند در کاربردهایی مانند سرویس HD TV، VOIP و دسترسی سریع به اینترنت مورد استفاده قرار گیرد.
نسل دوم سرویس VDSL (VDSL2)، با افزایش بازه فرکانسی تا ۳۰MHz، میتواند تا سرعت ۱۰۰ Mbps را برای جریان Downstream و Upstream فراهم آورد.
VDSL سرعت بالای خود را مدیون محدودتر شدن فاصله بین مشترکین و مرکز ارائهدهنده سرویس است. VDSL2 (ITU G.993.2) در فاصله کمتر از ۵۰۰ متر از مرکز مخابراتی سرعتی در حدود ۱۰۰ Mbps و در فاصله حدود ۱ کیلومتر سرعتی در حدود ۵۰ Mbps فراهم میکند. عملکرد VDSL2 در فاصله بیشتر از ۱.۶ کیلومتر از مرکز مخابراتی، شبیه به استاندارد ADSL2+ میباشد.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *