بروز رسانی 1399/04/16-09:32صبح
در یک شبکهی کامپیوتری، کابل شبکه نقشی اساسی در برقراری ارتباط بین دستگاههای این شبکه را برعهده دارد و در واقع کابل است که عملیات نهایی شبکه را انجام میدهد. از آنجایی که کابل به خودی خود قابلیت اتصال به هیچگونه دستگاهی را ندارد، باید ابتدا و انتهای آن به دستگاهی به نام سوکت (کانکتور و یا رابط) متصل باشد. دستگاههای شبکهی کامپیوتری همگی دارای یک درگاه ارتباطی هستند که سوکت وارد آن شده و عملیات اتصال برقرار میشود.
RJ-45 یکی از رابطهای پرکاربرد در کابلهای شبکه است. RJ مخفف Registered Jack به معنی رابطه استاندارد است و عدد 45 نشاندهنده یکی از انواع رابطهای استاندارد است. این رابط در واقع یک محفظه است که از 8 پین و 8 پوزیشن (جایگاه سیم) ساخته شده است. رشتههای کابل شبکه به 8 پین وصل میشوند و سیمها با استفاده از آچار سوکتزن در درون پوزیشنها جای میگیرند. فاصلهی پوزیشنها از یکدیگر، 1 میلیمتر است.
ساختار کلی یک کابل شبکه عبارت است 8 رشته سیم که دوبهدو به هم تابیده شدهاند و هرکدام دارای یک رنگ استاندارد به شرح زیر است:
سبز، سفید ـ سبز، آبی، سفید ـ آبی، قهوهای ـ سفید ـ قهوهای، نارنجی، سفید ـ نارنجی
این سیمهای رنگی با استاندارد T568A یا T568B به سوکت RJ-45 متصل میشوند و از طریق این استانداردها تعیین میشود که هر سیم به کدام پین در سوکت وصل شود.
سوکتهای بدون شیلد فقط از جنس پلاستیک هستند و برای اتصال به کابلهای شبکه بدون شیلد (UTP) استفاده میشوند؛ ولی سوکتهای شیلددار یک روکش فلزی نیز دارند که به وسیلهی این روکش، نویزها و تداخل الکترومغناطیسی کنترل و حذف میشوند و از آنها جهت اتصال به کابلهای شبکه شیلددار (SFTP یا (FTP استفاده میگردد.
یکی از کاربردهای اصلی این رابط، در دوربینهای مداربسته تحت شبکه است که دستگاههای ضبط تصاویر (NVR) و دوربین، از طریق کابل شبکه CAT6 و سوکت RJ-45 به یکدیگر متصل میشوند.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *