بروز رسانی 1399/04/16-09:32صبح
امروزه با پیشرفتهای چشمگیر در زمینهی کسب و کار و به وجود آمدن فروشگاهها و سازمانهای بزرگ، استفاده از دوربینهای مداربسته، بسیار لازم و ضروری است و به دلیل تقاضای بالا در زمینهی این دوربینها، سازندگان این تکنولوژی همه روزه در حال افزایش قابلیتهای آن میباشند تا بتوانند در عین کارایی بالا، هزینههای آن نیز به اندک برسانند.
یکی از قابلیتهای مهمی که در این زمینه به دست آمده، افزودن فرمتهای ذخیرهسازی تازه به دستگاههای ضبط تصاویر (DVR و NVR) میباشد.
در ابتدای ساخت دستگاههای DVR فرمت ضبط تحت پشتیبانی این دستگاه، MPEG-4 بود. این فرمت، تصاویر را با حجم بسیار بالا ضبط میکرد و کاربر ناچار به استفاده از هارد دیسک با ظرفیت بالا بود. این مشکل باعث شد که سازندگان دستگاههای نظارت تصویری اقدام به ساخت فرمت جدیدی از ضبط تصاویر نمایند که در این بین قابلیت جدیدی به نام H.264+ به وجود آمد.
H.264 یک پسوند فشردهسازی است که برای کم کردن حجم تصاویر ضبط شده در دوربینهای مداربسته مورداستفاده قرار میگیرد.
همانطور که میدانیم هر ویدئو از تعدادی زیادی عکس تشکیل شده که در اصطلاح به آنها فریم گفته میشود و با نمایش پیوستهی این فریمها حس دیدن یک ویدئو به بیننده منتقل میشود. به طور معمول دوربینهای دیجیتال در هر ثانیه قابلیت ثبت 30 فریم را دارند اما اگر تعداد این فریمها بالاتر رود حس یکسانی بیشتری در ویدئوی خروجی به وجود میآید. H.264 این قابلیت را دارد که بخشهای مشترک فریمهای متوالی را حذف کرده و یک فریم را با فریم قبلی خود یکدست کرده، یک فریم جدید به وجود میآورد. در این حالت دیگر لازم نیست تکتک فریمها حفظ شود بلکه اطلاعات تکراری حذف شده و به مقدار بسیار زیادی از حجم ویدئوی نهایی کاسته میشود.
فرمت ضبط H.265 پس از H.264 به وجود آمد که نسخهی پیشرفتهتر آن است و تلاش سازندگان بر آن بوده که حجم ذخیرهسازی تصاویر و تعداد فریمها را اصلاح کنند. این فرمت قادر است میزان مصرف هارددیسک را تا حدود 50 درصد کاهش دهد و البته مانند نسخهی قبلی خود از کیفیت تصاویر نمیکاهد. با وجود این فرمت، دستگاه ضبط تصویر، نقاط ثابت و متحرک هر دستگاه را به دقت بررسی کرده، و فقط نقاط متحرک را ثبت و ضبط میکند و نقاط ثابت را در تصاویر بعدی تکرار میکند و در واقع فریمهای جدید به وجود میآورد و دیگر نیازی به ضبط تمامی نقاط ثابت نیست. از این رو تا دو برابر در میزان مصرف هارد دیسک دستگاه صرفهجویی صورت میگیرد.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *